عطرک - آی مت | روش نوین در آموزش مفاهیم ریاضی به شیوه بازی و سرگرمی

روز شمار ترم جدید آی مت

با کودکتان زلزله بازی کنید

با کودکتان زلزله بازی کنید

 سادات مطهری متخصص طب ایرانی خاطرنشان کرد: کودکان درک درستی از خطر و زلزله ندارند و ممکن است دچار ترس و وحشت شوند, می‌توان رفتار صحیح به‌هنگام زلزله را در قالب بازی به کودکان یاد داد.

 

چگونه کودکمان را از ترس زلزله آرام کنیم ؟


در ابتدا کودکتان را با بلایای طبیعی آشنا کنید و برای او از سیل، طوفان، آتش سوزی، زلزله و... بگویید. برای او توضیح دهید که برخی از بلایا هست که احتمال وقوعش برای خانواده ی ما کم است به عنوان مثال: احتمال سیل برای ما وجود ندارد زیرا نزدیک ترین اقیانوس به ما بیش از 70 کیلو متر فاصله دارد."اما برخی از بلایای طبیعی مثل زلزله هم است که در همه ی جای دنیا ممکن است که اتفاق بیفتد.برای آرام کردن کودکتان از او بخواهید که با شما زلزله بازی کند! به او بگویید فکر کند که الان زلزله امده است حالا چه کار باید بکنیم؟! اول از همه باید آرامش خودمان را حفظ کنیم.

 

مثل یک داستان برای کودکتان توضیح دهید که اصلا زلزله چیست ؟

 

موسسه عصر طلایی رشد کودک ایرانیان ( آی مت ) پیشنهاد دارد که به کودکان بگویید که :"زمین مثل یه پازل از  تیکه هایی شکل گرفته است و در واقع از بیست تیکه ساخته شده است که مدام در حال حرکت کردن هستند اما تو حرکت این تیکه ها را حس نمی‌کنی چون این حرکت ها خیلی خیلی آرام است اما زمانی که این تیکه ها به هم ضربه می زنند و یا در کنار هم سر می خورند باعث ایجاد زلزله می شوند. حالا فکر میکنی زلزله کی اتفاق می افته؟! زلزله پیوسته اتفاق می افته اما ما نباید بترسیم چون بیشتر زمان ها ما حسش نمی کنیم چون این زلزله ها خیلی ضعیفه اما گاهی هم خیلی قوی است و کاملا حس میشود. پس زلزله چیزی نیست جز حرکت زمین، فشار زمین و اثر لغزش لایه های سطح زمین پس فهمیدم که زمین وقتی عصبانی میشه میلزره! "

 

در انتها برای آرام کردن کودکتان از او بخواهید که با شما زلزله بازی کند! به او بگویید فکر کند که الان زلزله امده است حالا چه کار باید بکنیم ؟!

 

ول از همه باید آرامش خودمان را حفظ کنیم و بعد از همه دنبال یه جای امن باشیم. برای او توضیح دهید که نقاط امن خانه کجاها است و کدام نقاط خطرناک است  و این کارها را با بازی کردن به او اموزش دهید که هم ترس او بریزد و هم اصول رویایی با زلزله را یاد بگیرد. 

 

 

 

 توصيه‌هاي ايمنی در هنگام زلزله

 

1-    خونسردي و آرامش خود را حفظ کنيد.

2-    به‌سمت درب‌ خروج هجوم نبريد.

3-    از دستورات معلم و والدين اطاعت کنيد.

4-    از آسانسور استفاده نکنيد.

 

الف: داخل کلاس(اتاق):

1- به زير ميز رفته و با دو دست محکم پايه‌های ميز را بگيرند.

2-در چهارچوب در، گوشه کلاس(اتاق) و زير ستون‌های اصلی نيز می‌توانيد پناه بگيريد.

3-اگر در طبقات زيرزمين هستيد، در مکانی امن جای گرفته و تا پايان لرزش آنجا بمانيد.

 

ب- داخل سالن:

1- به گوشه سالن و يا زير ستون‌های اصلی رفته و خود را به ديوار بچسبانيد.

2- در راه پله با دو دست سر را گرفته، بنشينيد وخود را به يک سمت پله بکشانيد و از بالا يا پايين رفتن بپرهيزيد.

 

ج- داخل آزمايشگاه، کارگاه وکتابخانه:

1- ازقفسه‌ها فاصله بگيريد.

2- به زير ميز رفته و ضمن گرفتن پايه‌های آن، از سر خود محافظت کنيد.

 

د- داخل حياط:

1- ضمن حفظ آرامش از ديوار و ساختمان مدرسه فاصله بگيريد.

2- در جای مناسب نشسته و با دو دست سر خود را بگيريد.

 

ه- درخيابان:

1-از ساختمان‌های بلند و تيرهای برق فاصله بگيريد و در ضمن مراقب اطراف باشيد.(مثل ساير افراد و اتومبيل‌ها و غيره)

2- به فضای باز رفته و در مکانی امن پناه بگيريد.

3- اگر فضای باز و امن در دسترس نبود، در کنار ماشين‌هايی که پارک شده‌اند برويد، بنشينيد و با دو دست محکم از سر خود محافظت کنيد.

 

توجه:

 

·   در هنگام زلزله درصورتی از جای خود حرکت کنيد که مطمئن باشيد، حداکثردر عرض 10 ثانيه به مکان امن خواهيد رسيد. در غير اين صورت در نزديکترين مکانی که امنيت نسبی دارد پناه بگيريد.

·   درتمام حالات اگر نزديک درب خروجی طبقه همکف هستيد، با احتياط خارج شده و به فضای باز و مکان امن برويد و مراقب اشياء پرتابی از ساختمان‌ها باشيد.

·   در تمام حالات تا اتمام لرزش‌ها در جای خود ثابت بمانيد و پس از آن ضمن اطمينان از سلامتی خود، با احتياط از محيط خارج شده و به فضای باز و مکان امن برويد.
از پنجره ها و کمدهای بلند که بدون مهار هستند و همچنین اشیایی که ممکن است بر روی شما سقوط کنند دور شوید.

میبایست در زیر میز ناهار خوری یا میز تحریر و یا تخت خواب پناه بگیرید و چنانچه در اثر زلزله حرکت کردند پایه های آنها را با دستانتان محکم بگیرید.

میبایست در کنار کنج دیوارها پناه بگیرید و در حالی که سرخود را با بازوان خود گرفته اید حرکت کنید.

از پله ها یا آسانسور استفاده نکنید.

اگر محل ایمن وجود ندارد و شما در کریدور هستید به کنار دیوار رفته و در حالی که نشسته اید سر خود را بر روی زانوهایتان خم نموده و ضمن اینکه با کف دستهایتان پشت سر خود را گرفته اید با بازوانتان سر خود را محافظت کنید.

موسسه عصر طلایی رشد کودک ایرانیان (عطرک) آی مت imaths آموزش ریاضی اصول تربیت کودکان مسعود زاده باقری نیازکودک ترس کودک زلزله آموزش کودک